Airlive případová studie z apartmánových domů v Chile


Úvod

Komplex budov v komunitě Las Lilas v Santiagu de Chile pověřilo Airlive navržením vhodného řešení pro monitoring dvouvěžového komplexu apartmánů, zázemí a administrativních prostor. Celkem bylo použito 43 AirLive IP kamer napojených na sít s digitálními výstupy pro kontrolu všech sektorů komplexu a nahradily tak starý analogový systém. Projektem byl pověřen integrátor Ivar Michelena ze společnosti IP Ingeniería, Ltd

Výzva

Hlavní výzvou tohoto projektu byla instalace sítě, protože všechny budovy neměly kabelové vedení ani přístup k elektrické energii. Zabralo dost času nainstalovat všechny kamery a dostat k nim přísun elektrického proudu.

Na druhé straně přístup do administrace systému mohl být pouze realizován po vyřešení instalace elektrických okruhů, dale byla použita optická vlákna mezi Administrativní místnostní a sklepy komplexu. Toto řešení skvěle funguje a výzva byla překonána.

Řešení

Nový projekt nahradil starší řešení CCTV tím, že kamery byly nastaveny na záběr nejdůležitějších oblastí a hlavně zlepšila se kvalita obrazu. Navíc větší důraz je položen na místa, kde by mohlo dojít ke krádežím nebo nehodám jako je například parkoviště.

Nový systém take vyřešil rušení signálu, lepší propojení kamer a nebylo už třeba používat tolik splitterů. Většina koaxiálních a UTP kabelů byla použita pro přenos signálu v komplexu.  Kamery jsou nasazeny u hlavních vchodů do komplexu, náměstíčko, lobby, přístup k výtahům na každém patře, dale k příjezdovým cestám, parkovištím atd.

Videa

Zde můžete vidět videa z této instalace.





 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brána do světa IoT od AirLive

Chytrá zásuvka od AirLive pohlídá spotřebu energie

Nové produkty AirLive pro automatizaci domácnosti