Chytrá zásuvka od AirLive pohlídá spotřebu energie

Na konci listopadu začal AirLive dodávat na český a slovenský trh zařízení Smart Plug SP-101, což je zásuvka s možností bezdrátového spínání spotřebičů a monitoringem spotřeby elektrické energie. 


Smart Plug SP 101 patří do rodiny AirLive Smart Life produktů pro chytrou domácnost, které lze centrálně spravovat z jediného zařízení, například chytrého telefonu nebo tabletu (aplikace pro Android i iOS je k dispozici zdarma). Zásuvku lze začlenit do domácí chytré sítě, jenž je možné vybudovat například pomocí výhodné IoT Smart Life sady, kterou AirLive uvedl na trh před několika dny. Tato sada obsahuje vše potřebné pro vytvoření chytré domácnosti a lze ji libovolně rozšiřovat. Díky použité technologii Z-Wave (jednoho z hlavních standardů v IoT) lze do jedné sítě zařadit až 232 chytrých zařízení (zásuvek, senzorů, kamer,…).



Chytrá zásuvka slouží zároveň jako zesilovač signálu Z-Wave a používá MESH technologii. V domácnosti ji lze použít například k ovládání ventilátorů, přímotopů nebo stolních lamp, zkrátka všech spotřebičů zakončených napájecí šňůrou. Oceníte ji zejména v případech, kdy je elektrická zásuvka špatně dostupná (za skříní, gaučem, pračkou) nebo pokud chcete zařízení, které to samo o sobě neumožňuje ovládat vzdáleně, z pohodlí křesla nebo třeba i když jste mimo domov. Zásuvka vám navíc poskytne údaje o spotřebě daného zařízení. V případě, že se časem tato spotřeba neúměrně zvýší, můžete jej vyměnit za novější a úspornější.

AirLive Smart Plug se prodává za doporučenou koncovou cenu 1 065 Kč bez DPH.

Shrnutí funkcí:
Maximální vzdálenost přenosu signálu: 40 m
Z-Wave standrad: Z-Wave Plus
Napájecí napětí: AC 100 ~ 240 V
Přetížení: 14,5 A
Maximální výstupní proud: 13 A
Rozměry (d x š x h): 51 x 78 x 38 mm

Podrobnější informace najdete na: www.airlive.com  

Komentáře

  1. The term “smart home” is used to describe a house, apartment or room, which contains a communication network that connects different devices and allows them to be controlled, monitored and accessed remotely through smartphones, voice aids, and others. Smart devices connect to the Internet, which allows them to be controlled remotely via Wi-Fi.

    Click here to know more information smart home technology

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brána do světa IoT od AirLive

Nové produkty AirLive pro automatizaci domácnosti