DIDO na IP kamerách

Dnešní IP kamery mnohdy obsahují DIDO konektory. Jedná se spíše o funkci, která pro běžného uživatele, kterému stačí tu a tam kouknout na obraz z IP kamery, asi nemá žádný kritický význam. Pokud je však úkolem vybudovat opravdový systém, který slouží k ochraně majetku, pak může být DIDO funkcí, bez které se neobejdete.

Tento konektor totiž slouží jako digitální vstup a digitální výstup a hodí se pro spolupráci s externími zařízeními. Užitnost kamery v takovémto zabezpečovacím systému je markatně rozšířena.

Díky DIDO může kamera dávat automaticky podnět k otevření závory, může spouštět sirénu, zapnout světlo nebo naopak reagovat na okenní čidlo.

Konkrétně si to můžete přestavit třeba tak, že si na Airlive IP kameře nadefinujete detekci pohybu a na ní navážete spuštění sirény. Takže pokud se v hlídaném prostoru objeví "vetřelec", kamera automaticky spustí zvukový signál -  externí sirénu.

Naopak, kamera může být nastavena tak, že po přiložení identifikační karty ke čtečce je kamerou pořízen záznam z hlídaného místa a vy tedy vidíte, kdo se pokouší dostat se do určitého prostoru..

Zde najdete podrobný popis DIDO na airlive kamerách.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brána do světa IoT od AirLive

Chytrá zásuvka od AirLive pohlídá spotřebu energie

Nové produkty AirLive pro automatizaci domácnosti