SmartLife společnosti AirLive se rozrůstá

Před nedávnem jsme testovali kameru AirLive SmartCube 300W a podívali se i na startovací balíček AirLive Smart Home Kit. Dnes vám představíme další prvky, které lze k této sadě připojit.



Jen pro připomenutí, kameru AirLive SmartCube 300W jsme testovali zde - a i ona může být součástí chytrého systému AirLive Smart Home Kit, který jsme představili zde. S pomocí balíčku AirLive Smart Home Kit si můžete postavit chytré ovládání domácnosti i s možností sledování vybraných prostor. K tomu právě využijete obě zmíněná zařízení - kameru i balík hardwarových nástrojů -, které spojuje ve funkci ovládací nadstavby - jak jinak - aplikace AirLive Smart Life.


S její pomocí můžete sledovat třeba dění ve dětském pokoji, ale třeba i monitorovat skleník. Samotná aplikace je dostatečně chytrá na to, aby vám pomohla s nastavováním a řízením všech prvků, které získáváte při koupit v sadě.

Ovšem pokud přikoupíte kameru AirLive SmartCube 300W, možnosti celku se ještě více rozšíří. Výrobce, společnost AirLive, totiž vytvořila kameru, které dala do vínku ještě vlastní inteligenci. Rozsah možností samotné kamery nebo kamery zapojené do systému Smart Home Kit pak jsou skutečně nepřekonatelné. Připomeňme si hlavní výhody této inteligentní kamery v bodech:
  • Rozlišení kamery je 1080p, což je více, než nabízí spousta jiných kamer na trhu, ty mívají povětšině jen 720p, kamera W300 má i 3megapixelový režim snímání - výsledkem je pak zobrazení ve vysoké kvalitě, které se dá ještě zvětšit. Navíc kamera disponuje inteligentní analýzou obrazu, takže dokáže přiblížit detaily záznamu, například registrační značku vozidla, které vjelo na váš záhon.
  • Kameru je možné připojit nejen bezdrátově přes Wi-Fi, ale i ethernetovým kabelem, což je velká výhoda.
  • Kamera je vybavena inteligentním videoprocesorem, který umožňuje přímo kameře nařídit, jak si má počínat vrůzných situacích bez ohledu na to, že by musela čekat na povely zřídicí centrály.
  • Kamera disponuje přímo teplotním a vlhkostním čidlem, proto vás třeba může informovat o tom, jaké prostředí je právě teď vdětském pokoji nebo ve skleníku, dokáže tedy sledovat okamžité hodnoty vprostředí, kde je nainstalována. Přitom pro ni není problém sestavit třeba týdenní nebo denní přehled teplot i vlhkostí včase.
  • Přímo vkameře je umístěn PIR detektor osob, takže kamera může zapnout záznam vokamžiku, kdy do jí hlídané zóny někdo vstoupí.
  • Majitelé kamery jistě vítají jeden ze speciálních vestavěných režimů: Door CAM, tedy stav, kdy kamera sleduje vchodové dveře. Pokud kvašim vchodovým dveřím někdo přijde, ještě před tím, než zazvoní, kamera vás přes chytrou aplikaci vmobilu upozorní, že u dveří někdo stojí a vy se můžete podívat, kdo to je. Navíc můžete aktivovat režim automatického zazvonění a poté se můžete spříchozí osobou bavit na dálku.
  • Dalším scénářem pak může být režim Store Enhance Mode, který opět hlídá dveře - tentokrát vstupní do vašeho obchodu - a pokud vstoupí zákazník, můžete ho uvítat nahraným vzkazem a kamerou jste zároveň na příchod zákazníka upozorněni, například přeháním skladby ve vašem mobilu. Majitel ochodu pak jistě využije i vkameře vestavěné počitadlo, které mu sdělí, kolik sob do obchodu vstoupilo za určitý čas (hodinu, den, týden, měsíc) nebo může udělat rozbor příchozích formou statistiky, kde je zobrazen počet návštěvníků vlibovolných časových rozmezích třeba za celý den.
  • Kamera díky deseti infračerveným diodám osvětlí prostor i ve tmě a pak může předávat záznam nebo nahrávat situaci, které se děje vmístech bez osvětlení nebo snedostatečnou úrovní osvětlení.
  • Co je však jednou znejvětších předností kamery, je to, že SmartCube 300W je řízena procesorem inteligentního videa TI DMVA2, který najdete pouze u high-endových kamer a díky němuž může rozeznávat obličeje, postavy, počítat objekty a vozidla, nebo nastavit elektronický plot. Všechny tyto činnosti jsou už zabudovány vkameře - a není třeba je svěřovat ústředně nebo řídicí jednotce.
  • Režim koridor. Na kameře, umístěné například na chodbě vedoucí do kanceláře, nastavíte okno záběru a kamera vás, vpřípadě, že do něj někdo vstoupí, ihned upozorní. To je dobré třeba pro recepční vhotelu nebo na chodbách vedoucích krecepci ve firmě.
Abyste to vše dokázali, nemusíte vystudovat fakultu výpočetní techniky, protože vše se ovládá snadno přes chytrý telefon aplikací, která je dostupná nejen pro smartphony a tablety od Applu, ale i pro telefony a tablety vybavené operačním systémem Android. Pokud ale máte telefon sWindows 10 nebo počítač, pak přistupujete kobrázkům zkamery nebo ji ovládáte snadno přes webové rozhraní.

Tolik ke kameře AirLive SmartCube 300W, která je momentálně asi tím nejlepším, co trh s domácími dohledovými kamerami nabízí.

 Smart Home Kit

Startovní balíček Smart Home Kit je pro zájemce k dostání hned ve třech variantách. Všechny obsahují centrální jednotku Z-Wave, která může bezdrátově řídit všechna připojovaná zařízení. Ve všech variantách rovněž naleznete senzor 3 v 1 včetně dveřního senzoru a s čidly teploty a světla, dále pak i PIR Motion senzor s nastavitelným umístěním pomocí magnetu - ten se stará o hlídání pohybu ve vymezeném prostoru. Tohle vše najdete v sadě, označené výrobcem jako SK-102.Ve startovním balíčku SK-101 ještě pak máte dálkové ovládanou zásuvku (ta má rovněž funkci opakovače signálu, repeateru, takže posiluje signál Wi-Fi do hluchých míst, kam by Wi-Fi signál ze základní jednotky
                                                      nedosáhl).  Chytrá zásuvka s opakovačem signálu je pak u varianty
                                                      SK-103 nahrazena právě popsanou kamerou SmartCube 300W.

Tradiční IoT produkty určené pro bezpečnost se soustřeďují hlavně na funkci klasického alarmu. AirLive Z-Wave Plus Smart Life IoT je jiný. Můžeme se na něj dívat jako na smart 2.0, se kterým si můžete postavit vlastní automatizované zabezpečení pro byt, dům nebo firmu. Potřebujete k tomu pouze chytrý telefon s nainstalovanou aplikací AirLive Smart Life IoT a veškerá nastavení pak můžete provádět kdykoliv a kdekoliv.

Nové produkty AirLive pro automatizaci domácnosti

Na začátku října společnost AirLive splnila to, co slíbila při uvádění produktů řady Smart Life IoT produktů na trh, totiž že časem rozšíří svou sérii o další prvky. Jimi se nyní staly spínací a stmívací prvky v provedení box.

Jako volitelný doplněk AirLive nově nabízí zabudovaný spínač (SA-102) a stmívač světel (SD-101), jež se umísťují do stěny do rozvodné krabice za zásuvku nebo vypínač. Můžete tak snadno rozšířit automatizaci svého domova nebo firmy bez estetického narušení, protože nové Z-Wave systémy jsou umně skryté. Přitom není třeba při rozšiřování funkčnosti provádět žádné úpravy, nic sekat, sádrovat (bohužel nám ale nejsou známy rozměry popisovaných zařízení, takže nevíme, jak to bude v místech, kde je umístěna jen mělká rozvodná krabice pro umístění vypínače nebo zásuvky, doufáme ale, že aktory jsou natolik tenké, že se pod vypínač nebo zásuvku vejdou). Zabudovaný spínač (aktor) může zapínat nebo vypínat napájení jakéhokoliv zařízení zapojeného do zásuvky. Ovládá se snadno pomocí aplikace AirLive Smart Life IoT. Extra funkcí je měření spotřeby elektrické energie zapojených zařízení.


Pomocí AirLive zabudovaného stmívače světel můžete tlumit světla prostřednictvím AirLive Smart Life IoT aplikace ve vašem telefonu. Zařízení bude ukryto v instalační krabici za vypínačem, podhledu nebo krytu lustru či stolní lampy, které chcete ovládat.

Do AirLive vstupní brány (centrály) můžete naráz připojit až 232 Z-Wave zařízení. To je pro domácí systém až velmi dobře dimenzované řešení, co se týče počtu připojitelných prvků.

Vše je zcela jasné, výrobce dodává přehledné instalační manuály, takže se při instalaci neztratíte. Pokud tedy váš dům nebo byt není vybaven komplexním řídicím systémem, můžete si funkčnost domácnosti postupně rozšiřovat jako hobby. Předpokládáme, že těmito dvěma zařízeními ale AirLive s nabídkou nekončí a že se dočkáme i dalších prvků, které budou moci sloužit k dalším účelům, například hlídání úniku plynu nebo vody, tak, jak jsme zvyklí z profesionálních automatizačních domácích systémů, jaké nabízí u nás třeba kolínská společnost TECO.

Komentáře

  1. The term “smart home” is used to describe a house, apartment or room, which contains a communication network that connects different devices and allows them to be controlled, monitored and accessed remotely through smartphones, voice aids, and others. Smart devices connect to the Internet, which allows them to be controlled remotely via Wi-Fi.

    Click here to know more information smart home technology

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brána do světa IoT od AirLive

Chytrá zásuvka od AirLive pohlídá spotřebu energie

Nové produkty AirLive pro automatizaci domácnosti